reklama

poniedziałek, 18 stycznia 2016

Sałatka z czerwonej cebuli z rodzynkami i miodem

Nie dawno znalazłam w jednej z grup kulinarnych, do której tez należę przepis na ta sałatkę i tak mnie zaintrygował, że postanowiłam go wypróbować. Jest to przepis autorski Pani Moniki Matysiak autorki bloga Sio Smutki. Sałatka okazała się prosta, a zarazem bardzo smaczna. Postanowiłam zaserwować ją z bitkami i ziemniakami pure i to był strzał w dziesiątkę. Obiadek warty powtórzenia, a sałatka godna polecenia. Sałatka na stałe zostanie w naszym menu, tym bardziej, że można ją jeść również w towarzystwie zwykłej grzanki. Smacznego.

 Składniki:
3 czerwone cebule1 łyżeczka oleju1 łyżka masła
0,5 łyżeczki miodu
2 łyżki rodzynek
0,5 łyżeczki majeranku
sól, pieprz do smak
Przygotowanie:
Obrać cebule, a następnie pokroić w cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojone cebule, które lekko posolić. Smażyć 2 minuty,cały czas mieszając. Dodać masło i przykryć. Dusić kilka minut, aż cebula się zeszkli. Dodać miód, majeranek i rodzynki, smażyć jeszcze 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz